1-2 morkos,
1-2 svogūnai,
1/2 stiklinės ryžių,
kopūstas,
1-2 šaukštai sviesto,
druskos,
1/2 stiklinės pomidorų sulčių,
3 šaukšteliai miltų, aliejaus,
grietinės.
GAMINIMAS:
Stambiai sutarkuotas morkas kepkite kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais aliejuje, kol pagels. Nuplautus ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, sumaišykite su morkomis ir svogūnais. Kopūsto lapus 5-6 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite, išdėliokite ant stalo (storąjį kopūstlapių kraštą galite padaužyti plaktuku, kad nebūtų kietas).
Į kiekvieną kopūstlapį įdėkite nedidelį kiekį ryžių, morkų bei svogūnų mišinio ir suvyniokite į suktinukus. Balandėlius dėkite sluoksniais į puodą aukštais kraštais, įpilkite nedaug karšto vandens, įdėkite sviesto, miltų, supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir troškinkite ant mažos ugnies. Išvirtus balandėlius sudėkite į dubenį, apliekite padažu, kuriame troškinosi, ir grietine.