1 kg bulvių,
300 g burokėlių,
1 svogūno (nebūtinai),
1 šaukšto citrinų sulčių,
2 kiaušinių,
5 kvapiųjų pipirų žirnelių,
5 juodųjų pipirų žirnelių,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelio džiovintų muskatų,
1-2 džiovintų aitriųjų paprikų,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
200 g varškės,
2 šaukštų netirštos grietinės ar pasukų,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1/2 stiklinės smulkiai kapotų prieskoninių žalumynų.
GAMINIMAS:
Padažui skirtus produktus išsukite iki vienalytės masės, pasūdykite. Paruoštas bulves ir burokėlius stambiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinų sultimis ir kiaušiniais. Prieskonius sugrūskite arba sumalkite ir suberkite į blynų tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite po samtelį masės, išskleiskite ją iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė. Patiekite su padažu.