350 g rupių kvietinių miltų,
150 g rupių ruginių miltų,
40 g mielių,
130 ml pieno,
žiupsnelio cukraus,
150 g šaltai rūkyto kumpio,
1-2 šaukštelio kmynų,
1/2 šaukštelio druskos,
40 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
1 šaukštelio avižinių dribsnių užbarstymui.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite į dubenį. Viduryje padarykite įdubimą, įpilkite mieles, išmaišytas su 5 šaukštais pieno ir žiupsneliu cukraus. 10-15 min. palikite šiltai, kad pakiltų. Kumpį supjaustykite labai mažais kubeliais, sudėkite į miltus, supilkite likusį pieną, suberkite prieskonius, sudėkite smulkiai pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įdėkite trynį.
Gerai išmaišykite tešlą. Palikite 30 min., kad pakiltų. Suformuokite žiedo formos duonutę. Įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dar 15-20 min. palikite kilti. Aptepkite pienu, pabarstykite avižiniais dribsniais, juos lengvai paspauskite. Pašaukite duoną į 220 laipsnių orkaitę, kepkite apie 30 min. Duona bus itin traški, jei prieš baigiant kepti apšlakstysite vandeniu.