20 g džiovintų grybų,
120 g (1/2 stiklinės) miežinių kruopų,
3 morkų,
100 g saliero stiebų,
1/2 poro,
8 (vidutinių) bulvių,
2 šaukštų sviesto,
200 ml grietinėlės,
šviežių krapų.
GAMINIMAS:
Grybus ir miežines kruopas atskiruose induose 2-3 val mirkykite šaltame vandenyje. Daržoves smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Grybus supjaustykite ir virkite švariame vandenyje. Kai užvirs, sudėkite pakepintas daržoves, o kai viskas išvirs, tirščius išgriebkite kiaurasamčiu ir į sultinį suberkite mirkytas kruopas.
Kai šios suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytas bulves. Baigdami virti sudėkite daržoves su grybais. Sriubą pasūdykite, pagardinkite grietinėle, krapų lapeliais.