400 g morkų,
750 g bulvių,
1 kiaušinio,
3 šaukštų grietinėlės sūrio,
2-3 šaukštų sezamų sėklų,
30 g miltų,
druskos,
pipirų,
2-3 šauktšų aliejaus,
1-2 skiltelių česnako,
150 g natūralaus jogurto,
3 šaukštų majonezo,
šlakelio citrinų sulčių,
petražolių.
GAMINIMAS:
Morkas ir bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su kiaušiniu, sezamų sėklomis, miltais, druska ir pipirais. Dviem valgomaisiais šaukštais darykite kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kepsnelius ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių 15-20 min., kol gražiai apskrus.
Padažas: česnakus sukapokite, sumaišykite su jogurtu ir majonezu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir pipirais. Kepsnelius patiekite su padažu, papuoškite petražolėmis.