5 bulvių,
200 g parmezano ar kito kietojo sūrio,
250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
0,5 l pieno,
100 g vytinto kumpio,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
miltų,
sviesto,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Atšildykite tešlą. Išvirkite bulves su lupenomis, nusunkite, nulupkite, sutrinkite į tyrę, sumaišykite su puse tarkuoto sūrio, įberkite druskos. Iškočiokite tešlą, ant jos dėkite bulvių masę, gražiai suvyniokite, viršų aptepkite plaktu tryniu.
Dėkite į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Kol štrudelis keps, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite, kol jie pagels.
Tada įpilkite pieno, suberkite likusį tarkuotą sūrį. Maišykite iki vienalytės masės. Štrudelį patiekite su vytinto kumpio griežinėliais ir padažu. Papuoškite žalumynais.