200 g baravykų (tinka pievagrybiai, džiovinti baravykai),
15 g želatinos,
1 kietai virto kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
pluoštelio žalumynų (petražolių, krapų).
GAMINIMAS:
Nuvalytus grybus stambiai supjaustykite ir išvirkite nedideliame kiekyje šiek tiek pasūdyto vandens. Nukoškite ir smulkiai sukapokite. Grybų nuovirą (300 ml) perkoškite ir juo užpilkite išbrinkintą želatiną. Maišant kaitinkite, kol želatina ištirps, truputį pasūdykite ir po nedaug gauto mišinio įpilkite į kiekvieną porcijos indelį.
Kai želatina indeliuose sustings, ant viršaus sudėkite po sluoksnį kapotų grybų, ant jų-po kiaušinio griežinėlį, šiek tiek žalumynų ir užpilkite skysta želatina. Palaikykite vėsioje vietoje, o kai sustings, indelį įmerkite 1-2 sek. į karštą vandenį, ištraukite ir apverskite į serviravimo lėkštes. Papuoškite žalumynais ir patiekite.