600g. starkio, jūrų ešerio ar kitokios baltos jūrinės žuvies filė,
50g. miltų,
50g. kukurūzų miltų,
2 skiltelės česnako,
125ml. alaus,
agurkas,
aitriosios paprikos ankštis,
2 kiaušiniai,
vienos citrinos sultys,
2 šaukštai saldžiojo aitriųjų paprikų padažo,
200g. majonezo,
2 šaukštai smulkintų žalumynų,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplauname, nusausiname, supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome pipirais, druska. Abiejų rūšių miltus sumaišome. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sumaišome su miltais. Supilapme alų, įberiame šaukštą smulkintų žalumynų. Įmaišome gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Žuvies gabalėlius pamirkome į tešlą ir kepame įkaitintame aliejuje. Česnaką ir aitriąją papriką supjaustome smulkiai, agurką - nedideliais kubeliais. Sumaišome česnaką, aitriąją papriką, agurką, citrinos sultis, majonezą ir likusius žalumynus. Pagardiname pipirais, pasūdome. Žuvį tiekiame su padažu.