5 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g fetos,
saujelė salotų lapelių,
kelios šakelės rozmarinų,
šaukštas marinuotų česnako skiltelių.
M a r i n a t u i:
2 šaukštai kaparėlių,
šaukštas prancūziškų garstyčių su grūdeliais,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai medaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas, išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje ir kepkite, kol apskrus odelė. Tada perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir išdėliokite dubenyje.
Marinato sudedamąsias dalis sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Apšlakstykite paprikas. Nuplautas salotas išdėliokite lėkštėje, ant viršaus užberkite trupintos fetos, nuvarvintų paprikos gabalėlių, smulkintų marinuotų česnakų. Puoškite rozmarinų šakele.