500 g menkių filė,
2 skiltelės česnako,
šaukštas citrinos sulčių,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
pagal skonį druskos,
citrininių pipirų,
šviežių čiobrelių,
žiupsnelis cukraus,
4 šaukštai trintų pomidorų su bazilikais.
P a d a ž u i:
poras,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
šaukštas sviesto,
30 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Žuvis nuplaukite, nusausinkite, supjaustykitegabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite marinatu, paruoštu iš smulkintų česnakų, pomidorų padažo, aliejaus, citrinos sulčių, cukraus, garstyčių ir čiobrelių. 2 val. palikite pasimarinuoti, paskui su visu padažu sukrėskite į keptuvę ir iškepkite.
Išdėliokite į lėkštes. Porą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, pakepinkite svieste. Supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant žuvies.