450g. lašišų filė,
2 apelsinai,
3 nedideli svogūnai,
šaukštas alyvų aliejaus,
225g. išlukštentų krevečių,
300g. salotų,
1,5 šaukšto skysto medaus,
šaukštas majonezo,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
šaukštas baltojo vyno acto,
125ml. alyvų aliejaus,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustome gabalėliais ir iškepame įkaitintame aliejuje. Plaktuvu išmaišome aliejų, garstyčias, medų, majonezą ir actą. Pasūdome, pagardiname pipirais. Apelsinus nulupame ir išskirstome skiltelėmis. Nulupame kiekvieną skiltelę gaubiančią plėvelę. Tai darome virš lėkštelės, kad į ją subėgtų trykštančios sultys. Jas supilame į padažą. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Salotų lapus stambiai suplėšome ir sudedame į salotines. Ant jų dedame krevetes, žuvį, svogūnus ir apelsinų skilteles. Užpilame padažą. Pagardiname pipirais.
Pastabos:
Prie šio patiekalo užtruksite apie 40min.
Visus produktus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariai uždarytuose indeliuose. O sumaišyti reikia prieš tiekiant. Jei norite, kad svogūnai būtų švelnesnio skonio, o jų kvapas - silpnesnis, supjaustytus perliekite verdančiu vandeniu.