12 porcijų:
250 g miltų,
1 pakel. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
75 g tirpinto šokolado,
2 kiaušinių,
100 g cukraus,
80 g sviesto,
2 bananų,
150 g jogurto.
P a p u o š t i:
150 g pieniško šokolado glajaus,
36 mažų vaflinių paplotėlių, vadinamųjų talerių.
GAMINIMAS:
Kepimo formą išklokite popierinėmis keksų formelėmis. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir tirpintu šokoladu. Kiaušinius išplakite su cukrumi, ištirpinkite sviestą, šakute sugrūskite bananus. Sviestą, jogurtą ir bananus dėkite į kiaušinių plakinį.
Suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol pasidarys vientisa tirštoka tešla. Jos pripildykite keksų formeles ir kepkite maždaug 25 min. 175 laipsnių orkaitėje. Atvėsusius kepinukus dekoruokite vandens vonelėje ištirpintu šokolado glajumi: ant 12 vafliukų nupieškite burnas, o ant kitų 12-akis.
Likusius 12 vafliukų perlaužkite pusiau, kepinukų šonus įpjaukite ir įstatykite vaflių puseles - ausis. Kepinių paviršių aptepkite šiltu šokolado glajumi ir prilipinkite po 2 vafliukus su nupieštomis akutėmis ir burna.