4 porcijoms:
apie 1 kg menkių pjausnių,
citrininių žuvų prieskonių ir
druskos,
miltų - žuvims apvolioti,
aliejaus - kepti,
2-3 morkų,
2 šaukštų sviesto,
2-3 šaukštų rudojo cukraus.
P a d a ž u i:
300 g riebios grietinėlės,
smulkintų žalumynų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pjausnius apibarstykite citrininiais prieskoniais, pasūdykite ir 20-30 minučių marinuokite. Tuomet apvoliokite miltuose ir po kelias minutes apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Sudėkite kepsnius į skardą, užpilkite grietinėle, pabarstykite druska, pipirais bei žalumynais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Morkas nuskuskite ir skustuku supjaustykite plonomis juostelėmis. Jei neturite skustuko, suraikykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų, sudėkite morkų juosteles ir maišydami kelias minutes apkepkite. Pjausnius tiekite su morkomis ir bulvėmis.