Apie 1 kg vilkžuvių pjausnių,
druskos,
pipirų ir
1 citrinos sulčių - pjausniams pamarinuoti,
apie 0,5 stiklinės džiūvėsėlių - pjausniams apvolioti,
aliejaus - kepti.
P a d a ž u i:
3 apelsinų,
1 aitriosios paprikos,
2 šaukštų rudojo cukraus,
3 šaukštų sviesto,
pipirų,
druskos,
citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Vilkžuvių pjausnius pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pamarinuokite apie valandą. Pamarinuotus apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų. Aitriąją papriką ir du apelsinus supjaustykite griežinėliais ir sumeskite į keptuvę, tik iš paprikos būtinai išskobkite sėklas. Išspauskite likusio apelsino ir supilkite į ruošiamą padažą.
Pagardinkite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Paragaukite, jei padažas per rūgštus, dar pridėkite cukraus. Padažą troškinkite, kol skysčio liks maždaug pusė. Žuvų pjausnius apliekite apelsinų padažu ir tiekite į stalą.