T e š l a i:
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
šaukštas vandens,
0,5 šaukštelio džiovintų mairūnų,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
100 g šviežių miško grybų,
200 g viščiukų filė,
2 svogūnai,
šaukštas sviesto,
šaukštelis citrinų sulčių,
žiupsnis šviežiai maltų baltųjų pipirų, kiaušinio trynys,
4 šaukštai grietinėlės,
maltų pipirų mišinio,
druskos.
GAMINIMAS:
Suminkykite tešlą iš nurodytų produktų ir valandą palikite pastovėti. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Iš jų iškočiokite maždaug 2 mm storio vienodos formos lakštus. Paruoškite įdarą: paukštieną sumalkite, nuvalytus grybus ir svogūnus susmulkinkite.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sumeskite smulkintus svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite maltą mėsą, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 15-20 min. Keptuvėje svieste pakepinkite citrinų sultimis apšlakstytus, pagal skonį pasūdytus ir pipirais pagardintus grybus.
Abi mases sumaišykite, supilkite grietinėlę, įleiskite kiaušinio trynį ir viską sumaišykite. Po šaukštelį įdaro išdėliokite ant vieno tešlos lakšto maždaug 5 cm atstumu. Ant viršaus užklokite likusį tešlos lakštą.
Aplink kiekvieną įdaro rutulėlį tešlą suvilgykite vandeniu, spaudžiant pirštais, suformuokite kvadratėlius ir juos atskirkite vieną nuo kito peiliu. Virkite pasūdytame vandenyje 6-8 min. Tiekite apšlakstytus lydytu sviestu.