6 kiaušiniai,
poras,
apie 500 g šviežių kazlėkų,
2 šaukštai sviesto,
100 ml grietinėlės,
ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų oioirų ir
druskos,
2 šaukštai rūgščių obuolių sulčių.
GAMINIMAS:
Nuvalytus porus supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite svieste (šaukštą šio produkto palikite). Sudėkite nuvalytus, susmulkintus, rūgščiomis obuolių sultimis apšlakstytus grybus, pagal skonį įberkite druskos, maltų pipirų, išmaišykite ir apie 10 minučių pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies (nepamirškite maišyti).
Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Po kelis šaukštus gautos masės įpilkite į likusiais riebalais pateptus porcijos dydžio kepimo indelius. Į vidurį įkrėskite po kupiną šaukštą grybų įdaro, viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 8 minutes.