Apie 1 kg juodųjų paltusų pjausnių,
citrininių pipirų,
druskos,
kelių šaukštų miltų - žuvims apvolioti,
aliejaus - kepti.
Česnakinio sviesto p a d a ž u i:
50-60 g sviesto,
1 galvutės česnako,
kelių šakelių čiobrelių,
pipirų ir
druskos,
0,5 žaliosios citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Pjausnius apibarstykite druska ir pipirais, palaikykite 20-30 minučių, nusausinkite ir apvoliokite miltuose. Kepkite po 2-3 minutes gerai įkaitintame aliejuje, tuomet sudėkite į foliją išklotą skardą.
Pasiruoškite padažą: į keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepkite, paskaninkite druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis. Į skardą sudėtus apkeptus pjausnius apipilkite pasigamintu padažu ir 10-12 minučių kepkite orkaitėje. Tokius pjausnius labai gardu valgyti su raudonųjų ir paprastų ryžiu mišiniu.