Atlantiniai paltusai su žalumynų ir sūrio plutele receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Atlantiniai paltusai su žalumynų ir sūrio plutele


INGREDIENTAI:

Apie 1 kg atlantinių paltusų pjausnių,
baltųjų pipirų,
druskos,
citrinų sulčių,
miltų - pjausniams apvolioti,
aliejaus - kepti.

Žalumynų p l u t e l e i:
geros saujos šviežių krapų,
petražolių,
čiobrelių ar kitų mėgstamų prieskonių,
4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 riekelių batono minkštimo,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
pipirų ir
druskos (nebūtinai).


GAMINIMAS:

Pjausnius pasūdykite, apibarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir pamarinuokite apie 1 valandą. Pamarinuotus kiek nusausinkite, apvoliokite miltuose ir po 2-3 minutes apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Apkeptus pjausnius sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardą, aptepkite paruoštu žalumynų ir sūrio padažu.

12-15 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite padažą: į elektrinę trintuvę pirmiausia sumeskite žalumynus, įpilkite aliejaus, sutrinkite tyrelę, po to sudėkite batono minkštimą, tarkuotą sūrį ir dar kiek patrinkite. Tyrę, jei reikia, paskaninkite pipirais ir druska. Pjausnius tiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668