400 g moliūgo,
1 nedidelio svogūno,
50 g sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų,
425 g miltų,
200 ml virinto vandens,
2 kiaušinių,
2 šaukštų aliejaus,
70 g parmezano,
1/2 šaukštelio maltų anyžių,
muskato.
GAMINIMAS:
Įdaras: moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite, kol moliūgas visiškai suminkštės. Iškepusį ataušinkite ir sutrinkite bulvių trintuve.
Svogūną susmulkinkite, apkepkite, sumaišykite su moliūgo mase, kiaušiniais ir tarkuotu parmezanu. Viską pagardinkite druska ir išsukite šaukštu. Tešla: miltus išsijokite į dubenį, suberkite druską, pipirus ir išmaišykite. Supilkite (virintą ir atvėsintą) vandenį ir išminkykite gana standžią tešlą.
Ją įdėkite į maišelį ir palikite brinkti valandą. Tešla turi išeiti labai minkšta ir lipni. Užkaiskite vandenį virtiniams virti, pasūdykite. Tešlą perminkykite, ir iškočiokite kuo plonesniu lakštu, stikline ar puodeliu išspauskite apskritus blynelius (apie 7 cm skersmens).
Į kiekvieno blynelio centrą dėkite po pusę šaukštelio įdaro, kraštus pirštais tvirtai užspauskite, kad virdami neatsidarytų, dėkite į verdantį vandenį, o kai išplauks į paviršių, virkite dar 5-7 min. Gatavus virtinius išgriebkite ir patiekite su padažu.