T e š l a i:
800 g miltų,
300 g cukraus,
250 g sviesto,
200 ml kefyro,
2 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštelis sodos.
Į d a r u i:
500 g varškės,
200 g cukraus,
6-10 obuolių,
2 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
citrina.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir vanilinį cukrų. Supkite tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite ir rankomis suformuokite trupinius, pusę jų atidėkite. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su kefyru, plakinį po truputį supilkite į miltų mišinį.
Užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite ją į sviestu išteptą stačiakampę kepimo skardą. Paruoškite įdarą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite pertrintą varškę. Gautą masę paskleiskite ant paruoštos tešlos.
Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir išdėliokite ant varškės masės. Likusius tešlos trupinius užbarstykite ant obuolių, jei norite, užberkite cukraus (pyrago paviršius bus traškesnis) ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.