T r u p i n i a m s:
120 g maltų migdolų,
100 g kambario temperatūros sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
100 g miltų,
80 g grūstų migdolų,
druskos.
Į d a r u i:
300 g obuolių,
160 g mėlynių,
20 g cukraus,
10 g miltų,
šaukštelis vanilinio cukraus,
nutarkuotų citrinos žievelių,
druskos,
šaukštelis sviesto.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite - turite gauti trupinius. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite su sviestu, kaitinkite, kol obuoliai suminkštės, tada nuolat maišant suberkite likusius įdarui skirtus produktus.
Viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol jo viršus dailiai apskrus.