Aksominis šokoladinis tortas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aksominis šokoladinis tortas


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

P a g r i n d u i:
150 g šokoladinių sausainių,
100 g kepintų lazdynų arba migdolų riešutų,
60 g sviesto,
50 g brendžio.

K r e m u i:
400 ml grietinėlės,
400 g juodojo šokolado,
100 g cukraus,
2 kiaušinių baltymų,
1 šaukštas tirpios kavos,
30 ml brendžio.

G r i l i a ž u i:
100 g smulkintų migdolų arba lazdynų riešutų,
100 g smulkaus cukraus,
50 g sviesto.


GAMINIMAS:

Formos šonus išklokite popierine apykakle. Sausainius ir riešutus susmulkinkite, sviestą ištirpinkite ir supilkite į sausainių ir riešutų mišinį. Viską sumaišykite (tai galima padaryti net rankomis), sudėkite į formą, labai gerai paspauskite. Pašlakstykite brendžiu, dar šiek tiek paspauskite ir įdėkite formą į šaldytuvą porai valandų.

Susmulkinkite šokoladą. Užvirinkite 200 ml grietinėlės, nukaiskite. Šokoladą suberkite į grietinėlę ir išmaišykite. Šokoladas turi ištirpti. Jeigu reikia, galima grietinėlę dar pašildyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir tirpia kava virš vandens vonelės iki standžių putų.

Šokolado ir grietinėlės mišinį sumaišykite su plaktais baltymais. Šokoladą gali sutraukti (pradžioje jis sutirštėja ir pasidaro nelygus, tarsi grublėtas, bet taip turi būti). Likusią grietinėlę išplakite. Sumaišykite baltymų ir šokolado masę su plakta grietinėle ir brendžiu.

Sukrėskite masę ant pagrindo. Išlyginkite paviršių ir laikykite formą šaldytuve mažiausiai 6 valandas, geriausia - per naktį. Prieš patiekiant viršų pabarstykite griliažu. Didelę pjaustymo lentelę užtieskite folijos lapu. Ištirpinkite sviestą keptuvėje storu dugnu, suberkite susmulkintus riešutus ir cukrų.

Nuolat maišant pakepinkite riešutus, kol ištirps cukrus. Masė turi būti aukso spalvos. Berkite pakepintus su cukrumi riešutus ant folijos ir prasklaidykite, kad nesuliptų. Ataušinkite. Jei riešutai labai sulipo, juos galite lengvai perkočioti kočėlu arba padaužyti virtuvės plaktuku.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668