2 stambūs aguročiai,
300 g maltos vištienos,
2 riekelės baltos duonos,
100 ml pieno,
kiaušinis,
1/4 šaukštelio maltų baltųjų pipirų,
druskos.
Baltajam p a d a ž u i:
250 ml pieno,
25 g miltų,
30 g sviesto,
maltų muskatų riešutų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą. Pieną pakaitinkite, įberkite žiupsnelį muskatų riešutų ir druskos. Puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami pakaitinkite minutę. Nukelkite nuo ugnies, supilkite pieną, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumulėlių.
Vėl užkaiskite, užvirkite ir iš karto nuimkite nuo ugnies. Patiekite padažinėje. Duoną užmerkite piene. Į vištieną įmuškite kiaušinį, įdėkite duoną, druskos, pipirų. Išmaišykite. Aguročius supjaustykite stambiais žiedais, vidurį išpjaukite.
Kepimo indą patepkite riebalais, iš pradžių išdėliokite aguročių žiedus, tada į juos prikrėskite įdaro. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes. Iškeptus aguročius užpilkite baltuoju padažu, pašaukite į orkaitę ir dar pakepkite 5-10 minučių, kol susiformuos auksinė plutelė.