T e š l a i:
300 g varškės,
5 kiaušinių,
120 g miltų,
100 g parmezano sūrio (tinka ir kitoks kietas sūris),
kapotų žalumynų.
P a d a ž u i:
2 nedidelių svogūnų,
50 g sviesto,
1 šakelės rozmarino,
100 g pievagrybių (tinka švieži ar džiovinti grybai),
40 ml sauso baltojo vyno,
100 ml grietinėlės,
100 ml daržovių sultinio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš varškės, kiaušinių, tarkuoto parmezano sūrio, miltų, žalumynų, žiupsnelio druskos ir pipirų išminkykite tešlą. Įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Iš šaltos tešlos formuokite nedidelius kamuokiukus. Meskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes.
Padažui sviestą išlydykite keptuvėje, supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite smulkintus svogūnus, rozmariną, maišant pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Tada sudėkite supjaustytus grybus.
Pakepinkite, supilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir sultinį. Užvirinkite, pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pilkite ant virtinukų. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezano sūriu.