Po 400 g šaldytų špinatų ir šparaginių pupelių,
3 morkų,
druskos,
pipirų,
150 g sviesto,
3 šaukštų acto,
8 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
stiklinės pieno,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
krapų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Špinatus atšildykite. Morkas supjaustykite plonais skridinėliais. Špinatus, morkas ir šparagines pupeles apkepkite su dviem šaukštais sviesto. Įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite litrą vandens su actu ir šaukšteliu druskos. Atsargiai po vieną įleiskite kiaušinius.
Galite prilaikyti šaukštu ar net dviem. Miltus pakepinkite su trimis šaukštais sviesto, tada pamažu pilkite pieną ir virkite 10 min., įberkite druskos ir pipirų. Suberkite smulkintus krapus. Pusę padažo supilkite į kepimo indą, sudėkite daržoves ir kiaušinius. Užpilkite likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje 15 min.