2 didelės bulvės,
nemažas riebus varškės sūris,
didelis pomidoras,
žaliųjų alyvuogių su paprikomis,
šviežių bazilikų ir
rozmarinų šakelių (papuošti),
tarkuoto brandinto sūrio,
šaukštas sviesto,
50 ml grietinėlės.
Sūriui a p t e p t i:
2 šaukštai majonezo,
šaukštas maltų kmynų ir
linų sėmenų,
3 skiltelės česnako,
nubrauktas šaukštelis aitriosios paprikos,
žiupsnelis džiovintų bazilikų,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais. Apteptą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite sūrį storais griežinėliais.
Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite storokais griežinėliais . Bulvių griežinėlius išdėliokite riebalais išteptame keramikiniame kepimo inde.
Ant jų berkite po truputį brandinto sūrio, išdėliokite varškės sūrio griežinėlius, supilkite grietinėlę. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki sūris šiek tiek apskrus. Tiekite su pomidorais ir žaliosiomis alyvuogėmis.