400-500 g žuvų filė,
200-300 g baltos duonos arba batono,
1-2 svogūno galvutės,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas (su kaupu) manų kruopų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su žuvimis. Atskirame dubenėlyje piene užmerkite baltą duoną arba batoną.
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir ištrinkite juos su manų kruopomis. Į kiaušinius sudėkite išmirkytą ir nuspaustą duoną, viską permaišykite ir palikite 15-20 minučių. Visas sudedamąsias dalis gerai sumaišykite ir suformuokite kotletukus (apvolioti nereikia). Juos apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.