Burokėlių.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
40 g druskos,
40 g cukraus,
60 g acto,
3-5 kvapieji pipirai,
3 gvazdikėliai,
1-2 laurų lapai.
GAMINIMAS:
Burokėlius nuplaukite ir virkite 30-40 minučių, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite juostelėmis arba kubeliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu. Marinatą ruoškite taip: į vandenį įberkite druskos, cukraus ir pavirkite 10 minučių, tada įpilkite acto.
Į stiklainį dėkite kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, laurų lapų. 0,5 l stiklainius sterilizuokite 10 minučių, 1 l - 12 min., 3 l - 18 min. Burokėlius galima marinuoti su krienais. Tokiu atveju į juos dedama 50-70 g tarkuotų krienų.