125 ml jogurto,
2 obuolių,
1 valg. šaukšt. sviesto,
1 stikl. graikinių riešutų,
2 arb. šaukšt. medaus,
3 valg. šaukšt. cukraus.
GAMINIMAS:
Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Guldykite pjūvio vieta į keptuvę storu dugnu su ištirpintu sviestu ir cukrumi. Kepkite apie 3-5 minutes. Kai cukrus ims lydytis ir ruduoti, keptuvę pašaukite į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Likusį cukrų berkite į keptuvę su žiupsneliu druskos ir kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir paruduos, nukelkite keptuvę, suberkite į ją riešutus ir sumaišykite juos su karamele. Iškepusius obuolius dėkite į lėkštę, pabarstykite karamelizuotais riešutais ir apliekite jogurtu, sumaišytu su medumi.