200 g ryžių,
2 vnt. svogūnų,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 arbat šaukšt. kurkumos,
1 vnt. cinamono lazdelės,
1 arbat. šaukšt. malto kardamono,
1 arbat. šaukšt. kmynų,
po 50 g razinų ir
anakardžių riešutų.
GAMINIMAS:
Užvirkite vandenį, įberkite druskos, įmeskite cinamono lazdelę ir suberkite ryžius. Virkite 10-15 min. Įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus kartu su kukurma iki auksinio atspalvio.
Suberkite kardamoną ir kmynus. Pakepinkite minutėlę ir suberkite razinas, pasmulkintus riešutus ir išvirusius ryžius. Išmaišykite, minutėlę pakepinkite ir patiekite. Ypač tinka prie keptų kepsninėje paukštienos patiekalų.