900 g krevečių,
250 ml alyvuogių aliejaus,
25 g petražolių,
1 citrinos,
2 valg. šaukšt. aštraus padažo,
3 skilt. česnako,
1 valg. šaukšt. pomidorų pastos,
2 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių,
po 1 arbat. šaukšt. druskos ir
pipirų.
P a d a ž u i:
50 g majonezo,
10 g kaparėlių,
10 g marinuotų agurkėlių,
pusės citrinos sulčių,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Česnako skilteles sutrinkite. Dideliame plastikiniame inde su dangteliu sumaišykite visus, išskyrus padažo, komponentus. Gerai pakratykite. Marinuokite kambario temperatūroje 2 valandas. Suverkite krevetes ant bambukinių iešmelių (prieš tai rekomenduojama juos palaikyti vandenyje).
Kepkite ant grotelių 2-3 min. iš kiekvienos pusės, retkarčiais aplaistydami likusiu marinatu. "Tar tar" padažui išspauskite pusės citrinos sultis ir sumaišykite jas su majonezu, smulkintais kaparėliais ir agurkėliais, įdėkite druskos ir pipirų.