2 lakštai mielinės sluoksniuotos tešlos,
saujelė parmezano sūrio,
2 pomidorai,
2 skirtingų spalvų paprikos,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
200 g mocarelos,
pagal skonį raudonėlių,
po šaukštelį pesto padažo su bazilikais,
aliejaus ir
citrinų sulčių,
šviežių bazilikų lapelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.
Picą apibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.