5 dideli obuoliai,
pusė stiklinės razinų,
50 ml brendžio arba romo,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių,
po šaukštelį cinamono ir
vanilinio cukraus,
stiklinė miltų,
po pusę stiklinės cukraus ir
avižinių dribsnių,
pakelis sviesto,
pusės stiklinės sutirštinto pieno be cukraus,
mėtų lapelių (papuošti),
šaukštas sviesto (formelėms patepti).
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu, sumaišykite su miltais, avižiniais dribsniais ir cukrumi - turite gauti trupinius.
Po truputį trupinių masės krėskite į sviestu pateptus karščiui atsparius indelius, tada dėkite obuolių ir vėl krėskite trupinių masės. Galiausiai užpilkite po kelis šaukštus sutirštinto pieno. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Puoškite mėtų lapeliu ir obuolių skiltelėmis.