Obuolių gardėsis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių gardėsis


INGREDIENTAI:

5 dideli obuoliai,
pusė stiklinės razinų,
50 ml brendžio arba romo,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių,
po šaukštelį cinamono ir
vanilinio cukraus,
stiklinė miltų,
po pusę stiklinės cukraus ir
avižinių dribsnių,
pakelis sviesto,
pusės stiklinės sutirštinto pieno be cukraus,
mėtų lapelių (papuošti),
šaukštas sviesto (formelėms patepti).


GAMINIMAS:

Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu, sumaišykite su miltais, avižiniais dribsniais ir cukrumi - turite gauti trupinius.

Po truputį trupinių masės krėskite į sviestu pateptus karščiui atsparius indelius, tada dėkite obuolių ir vėl krėskite trupinių masės. Galiausiai užpilkite po kelis šaukštus sutirštinto pieno. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Puoškite mėtų lapeliu ir obuolių skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668