2 stiklinės aviečių,
pusė stiklinės cukraus,
po stiklinę aviečių sulčių ir
vandens,
pagal skonį citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
Paruoštą tyrę krėskite į plokščią indą ir statykite į šaldymo kamerą. Po 30 min., kai krašteliai jau bus sustingę, masę dar kartą išplakite elektriniu plakikliu ir vėl dėkite į kamerą. Procesą pakartokite dar 4 kartus - šerbeto masė turi tirštėti, bet nesušalti į ledą.
Šerbetą krėskite į kameroje labai gerai atšaldytas šerbeto taures. Puoškite mėtų lapeliu, valgykite iš karto - šerbetas greitai tirpsta.