1/4 stiklinės vandens,
1/4 stiklinės cukraus,
4 stiklinės arbūzo (be sėklų),
stiklinė vanilinio jogurto (neriebaus),
šaukštas žaliųjų citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Vandenį ir cukrų supilkite į mažą puodą ir vis pamaišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite. Arbūzą sutrinkite trintuvu iki vienalytės masės. Atvėsintą sirupą, jogurtą ir šaukštą žaliųjų citrinų sulčių išplakite, supilkite į arbūzų masę ir dar kartą gerai išplakite.
Paskui viską kruopščiai pertrinkite per smulkų sietelį, supilkite į nedidelius indelius ir pastatykite į šaldymo kamerą, kad užšaltų (prireiks maždaug 6 valandų; galite palikti ir nakčiai). Išėmę iš šaldytuvo, leiskite kelias minutes pastovėti, kad kiek atitirptų, ir suskaldykite į smulkius gabalėlius.
Tuomet tuos gabalėlius sutrinkite trintuvu (dėkite po kelis), kol išeis vienalytė grietininė masė. Patiekti šerbetą galite iškart arba po dviejų valandų šaldymo. Jeigu šaldėte ilgiau nei dvi valandas, šerbetą galite vėl suskaldyti į smulkius gabalėlius ir sutrinti trintuvu iki vienalytės masės. Prie šerbeto puikiai tiks citrinų arba mėtų arbata.