3 trapios tešlos krepšeliai (įsigykite didžiuosiuose prekybos centruose),
indelis smulkintų tunų savo sultyse,
raudonasis svogūnas,
didelis pomidoras,
šaukštas pesto padažo su bazilikais,
4 šaukštai majonezo,
2 kietai virti kiaušiniai,
4 marinuoti agurkėliai,
šaukštas smulkintų žalumynų (krapų, petražolių),
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
kaparių,
3 maži salotų lapeliai.
GAMINIMAS:
Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Tunus nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kiaušiniais, žalumynais, labai smulkiai pjaustytais agurkėliais ir majonezu. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į trapios tešlos krepšelius kolkite po nedidelį salotos lapelį.
Kad krepšeliai nuo pomidorų skysčio nepavandenytų, ant viršaus krėskite po šaukštą smulkintų pomidorų, tada gausiai - tunų įdaro. Krepšelius puoškite kapariais ir petražolės lapeliais.