500 g riebios varškės,
200 ml pakamosios grietinėlės,
150 g cukraus,
35 g želatinos,
50 g sviesto,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių ir
sulčių,
pusė šaukštelio vanilinio cukraus,
pusė stiklinės juodojo šokolado trupinių.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Lydytą sviestą iki vientisos masės išplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės.
Varškę pertrinkite per sietelį ir pilant plonyte srovele elektriniu plakikliu įmaišykite į ją cukraus plakinį. Želatiną pakaitinkite, iki užvirs, nukelkite nuo viryklės, kiek ataušinkite, įplakite į varškės masę, tada suberkite šokolado trupinius.
Likusią grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į varškę. Paruoštą masę krėskite į riestės formos indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.