400 g baltosios porų dalies,
4 bulvės,
2 skiltelės česnako,
2 l natūralaus vištienos sultinio,
didelis svogūnas,
10 pievagrybių,
2 šaukštai sviesto,
saujelė parmezano,
200 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
įvairių kapotų žalumynų.
GAMINIMAS:
Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje karštame svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai šie suminkštės, suberkite porus, pievagrybius ir apie 10 min. patroškinkite ant silpnos ugnies.
Į gilesnį puodą supilkite sultinį, suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite 15-20 minučių, tada sukrėskite svogūnų, porų ir pievagrybių troškinį, sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kapotais žalumynais (truputį jų palikite papuošti) ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Į sriubą įmaišykite grietinėlę, išpilstykite ją į lėkštes, berkite po truputį parmezano ir žalumynų. Tiekite su mėgstamos baltos duonos riekele.