T e š l a i:
80 g sviesto,
mažas indelis grietinės,
300 g miltų,
pagal skonį druskos,
kiaušinis ir
šaukštas pieno (tešlai aptepti).
Į d a r u i:
nedidelis raudongūžis kopūstas,
3 svogūnai,
2 morkos,
50 g sviesto,
pusė stiklinės graikinių riešutų,
pusės citrinos sulčių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
kmynų,
žiupsnelis cukraus,
30 ml baltojo sauso vyno.
GAMINIMAS:
Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą. Tešlą padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Paruoškite įdarą. Morkas ir svogūnus nulupkite. Morkas sutarkuokite, svogūnus smulkiai sukapokite. Daržoves, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suverskite į puodą. Ten pat berkite smulkintus kopūstus, prieskonius, pilkite citrinų sultis. Tada įpilkite šlakelį baltojo sauso vyno ir patroškinkite, iki suminkštės.
Galiausiai įmaišykite sausoje keptuvėje skrudintus graikinius riešutus. Atvėsusį įdarą krėskite ant iškočioto tešlos lakšto, jį užklokite kitu ir dailiai užlankstykite kraštelius. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min., iki viršus dailiai apskrus.