500 g brokolinių kopūstų,
5 kiaušiniai,
200 ml grietinėlės,
pusė galvutės svogūno,
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
druskos,
juodųjų arba baltųjų pipirų,
tarkuoto muskato,
saujelė tarkuoto parmezano (indeliams pabarstyti).
GAMINIMAS:
Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų. Grietinėlę užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės, tada pamažu šluotele įplakite grietinėlę, sukrėskite brokolinių kopūstų tyrę ir dar 5 min. pakaitinkite. Kai padažas taps vientisas, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pagardinkite jį prieskoniais.
Į pravėsusį padažą įmaišykite plaktus kiaušinių trynius, tada palengva kabinant šaukštu iš apačios į viršų - iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Suflė išpilstykite į nedidelius sviestu pateptus bei parmezano drožlėmis pabarstytus keraminius indelius ir 10-12 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.