600 g virtų bulvių,
150 ml grietinėlės,
50 g tarkuoto ementalio,
petražolių,
6 šaukštai pieno,
poras,
jūros druskos,
riebalų formai tepti,
šviežiai maltų pipirų,
malto muskato.
GAMINIMAS:
Bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Porą nuvalykite, perpjaukite išilgai, išplaukite ir supjaustykite. Gabalėlius penkias minutes virkite sūdytame vandenyje, tada nukoškite ir sudėkite ant bulvių.
Grietinėlę gerai išmaišykite su pienu, įberkite druskos, pipirų, muskato. Mišiniu apliekite apkepą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinkite iki 200-220 laipsnių temperatūros, šaukite apkepą ir kepkite 10-15 minučių. Tiekite papuoštą smulkintomis petražolėmis.