800 g bulvių,
130 g kvietinių miltų,
1 kiaušinio,
šviežių bazilikų lapelių,
1/3 stikl. anakardžių riešutų,
4 valg. šaukšt. parmezano sūrio,
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų muskatų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite bulves su lupenomis. Nukoškite, truputį ataušinkite, nulupkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Į bulvių masę berkite dalį miltų, įmuškite kiaušinį ir minkykite vis pridėdami miltų, kol tešla nelips prie rankų, bet miltų nepadauginkite.
Tešlą pagardinkite muskatu, druska, pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo voliokite pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius supjaustykite 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leiskite jiems apdžiūti-palikite ant stalo 30 minučių.
Per tą laiką paruoškite padažą. Bazilikų lapelius, anakardžių riešutus, tarkuotą parmezaną berkite į gilų indą, įpilkite aliejaus, pabarstykite druskos ir viską susmulkinkite elektriniu trintuvu. Tada dėkite virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Virtinukus išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir patiekite su padažu.