1,5 kg triušienos,
100 ml karšto sultinio,
300 ml sauso baltojo vyno,
2 skiltelės česnako,
4 čiobrelių šakelės,
2 laurų lapeliai,
gabalėlis citrinos žievelės,
3 šaukštai tirpinto sviesto,
4-5 juodųjų pipirų žirneliai,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Triušieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į puodą. Suberkite susmulkintus čiobrelius. Sultinį sumaišykite su vynu. Suberkite pipirų žirnelius, sudėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą česnaką, citrinos žievelę, laurų lapelius ir užvirkite.
Ant mėsos užpilkite marinatą, uždenkite ir padėkite pastovėti 48 valandoms šaltai. Kartkartėmis mėsą pavartykite. Mėsos gabalėlius nuvarvinkite ir iš visų pusių apkepinkite įkaitintame svieste. Apkepintus triušienos gabalėlius sudėkite į puodą, užpilkite likusį marinatą.
Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, uždenkite ir 50 minučių troškinkite. Kartkartėmis mėsą vavartykite. Jei reikia, marinato įpilkite daugiau. Triušiena - ne tik skani, bet ir maistinga. Vyną čia galima pakeisti skaidrintomis obuolių sultimis.