1 kg vištienos filė,
2 baltųjų svogūnų,
kelių skiltelių česnako,
šaukštelio maltų kalendrų,
gabalėlio šviežios imbiero šaknies,
100 ml aliejaus,
šaukštelio sojų padažo.
GAMINIMAS:
Nupjautą ir nusausintą vištienos filė supjaustykite juostelėmis. Marinatui sumaišykite smulkintus svogūnus ir česnaką, tarkuotą imbierą, sojų padažą, apie 100 ml aliejaus, valgomąjį šaukštą acto ir įtrinkite šiuo mišiniu vištieną.
Marinuoti palikite apie valandą, galima ilgiau. Marinuotą mėsą kepkite ant grotelių, sumautą ant medinių iešmelių. Kad jie nedegtų, iešmelius reikėtų apie pusvalandį pamirkyti vandenyje. Su tokiais vėrinukais rekomenduojame ridikėlių salotas.