Apie 150 g įvairių rūšių tarkuoto brandinto sūrio,
svogūnas,
didelė sauja šviežių špinatų,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
6 kiaušiniai,
šaukštas smulkintų krapų,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato,
2 šaukštai kedrinių pinijų.
GAMINIMAS:
Pieną užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės.
Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir pamažu plakant šluotele, kad neliktų gumuliukų, supilkite perkoštą pieną. Gautą masę nuolat maišydami kaitinkite apie 3 minutes. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies ir į šiek tiek pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, smulkintus špinatus, krapus bei sūrį.
Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu. Galiausiai palengva kabindami šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus. Suflė išpilstykite į nedidelius gausiai sviestu pateptus keraminius indelius, ant viršaus berkite kedrinių pinijų ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.