Stiklinė rudųjų arba laukinių ryžių,
4 morkos,
2 skiltelės česnako,
šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
pusė raudongūžio kopūsto,
3 šaukštai mėgstamo saldžiarūgščio salotų užpilo,
saujelė tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos,
pipirų,
ryšulėlis žalumynų,
keli mėtų lapeliai,
citrinų griežinėliai (papuošti).
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų sultimis.
Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Raudongūžį kopūstą smulkiai supjaustykite, sumeskite į gilų dubenį ir kiek pamaigykite pirštais, kad suminkštėtų, apliekite saldžiarūgščiu salotų užpilu ir išmaišykite.
Į aukštas stiklinaites krėskite atvėsintų ryžių, berkite tarkuoto parmezano, tada sluoksniuokite morkas ir kopūstus. Salotas puoškite citrinos griežinėliu ir mėtos lapeliu.