4 švieži nedideli artišokai,
250 g pievagrybių,
200 g vištienos filė,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
50 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
po pusę šaukšteliai kalendrų sėklų ir
kapotų petražolių,
citrinos sulčių,
saujelė tarkuoto parmezano,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
Kai šie dailiai pagels, sumeskite smulkintą vištieną, nuluptus susmulkintus pievagrybius ir troškinkite apie 15 min., pagal skonį pasūdykite, pagardinkite kalendromis ir petražolėmis, supilkite grietinėlę. Į paruoštą masę įmaišykite virtus smulkintus kiaušinius.
Iš vandens išgriebtus artišokus perpjaukite per pusę, įdarykite paruošta mase, ant viršaus berkite parmezano ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę. Tiekite apšlakstytus alyvuogių aliejumi.