150 g konservuotų vyšnių,
30 ml romo,
1 gabalėlio imbiero (2 cm),
1 maišelio vaisinės arbatos,
1 cinamono lazdelės,
1 šaukštelio maltų žvaigždanyžių,
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
pagal skonį baltojo cukraus gabaliukų.
GAMINIMAS:
Vyšnias nuvarvinkite, užpilkite romu ir padėkite 3 val. prisitraukti. Nuluptą imbierą supjaustykite plonais šiaudeliais. Arbatos maišelį, cinamoną, imbierą, žvaigždanyžius bei gvazdikėlius sudėkite į stiklinį arbatinuką, užpilkite 700 ml verdančio vandens ir palikite maždaug 8 min. prisitraukti.
Nedideliame puode sušildykite vyšnias su romu (bet neužvirinkite). Iš arbatinuko išimkite arbatos maišelį. Į stiklines padalykite vyšnias su romu, užpilkite arbata ir tuojau pat patiekite. Galite pasaldinti baltojo cukraus gabalėliais.