3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus,
šaukštas citrinų sulčių,
2 saujos smulkiai plėšytų gražgarsčių,
2 saujos lapinių salotų,
2 saujos rėžiukų,
smulkiai pjaustyti 3 svogūnų laiškai,
smulkiai pjaustyti vieno saliero lapai,
žiupsnelis smulkintų petražolių,
žiupsnelis smulkintų mėtų lapelių,
skiltelė česnako,
6 maži ridikėliai,
50 g kietojo sūrio,
žiupsnelis druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų ir citrinos sultis. Suberkite gražgarstes, lapines salotas, rėžiukus, prieskoninius žalumynus, suspaustą ir susmulkintą česnako skiltelę.
Daržovių skustuku plonutėmis drožlėmis įpjaustykite sūrį, viską apibarstykite druska ir pipirais. Beliko viską atsargiai išmaišyti.