1 kg lašišų,
2 v. š. aliejaus,
pagal skonį pipirų.
G a r n y r u i:
50 g sviesto,
750 g bulvių,
250 g cukinijos,
250 g svogūnų laiškų,
250 g morkų,
250 g brokolių,
pagal skonį muskatų,
druskos,
pipirų,
2 a. š. kmynų,
1 st. sauso baltojo vyno,
1 citrinos,
100 g sviesto.
GAMINIMAS:
Ištepkite skardą sviestu. Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į skardos dugną, ant jų - morkų žiedelius, brokolius, svogūnų galvutes ir cukiniją, supjaustytą plonomis juostomis. Pabarstykite prieskoniais, užpilkite vynu.
Uždenkite sviestu patepta folija ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išdarytą lašišą pamarinuokite aliejuje su pipirais ir iškepkite kepsninėje. Nutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite ją su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Sušaldykite. Žuvį patiekite su daržovių garnyru ir citrininiu sviestu.